ITmix.cz logo

Recenze: bezdrátová sluchátka Samsung Galaxy Buds3

Silné stránky
  • Solidní kvalita zvuku
  • Lehká
  • Intuitivní dotykové ovládání 
  • Přehledná aplikace
  • Ekvalizér
  • Šikovné hlasové ovládání
  • Prostorové audio
Slabé stránky
  • Vyšší cena
  • Konstrukce nesedne každému
  • Pokročilé funkce exkluzivní pro Samsung

Pecková sluchátka Samsung Galaxy Buds3 si vás získají svým dynamickým, plným zvukem Hi-Fi kvality. V šikovné aplikaci Galaxy Wearable jej navíc snadno upravíte pomocí ekvalizéru nebo obohatíte efektem 360° audia. Bluetooth sluchátka se pyšní lehkým provedením a velmi intuitivním ovládáním. Kde však mají Buds3 své mezery? Obhájí si svou cenu?

Nejčastější otázky a odpovědi

Jak dlouho vydrží Galaxy Buds3 na jedno nabití?

Výdrž sluchátek činí až 6 hodin, se zapnutým tlumením hluku (ANC) 5 hodin. Pouzdro pak dodá sluchátkům dalších 30 hodin výdrže (se zapnutým ANC 24 hodin).

Jakou aplikaci sluchátka využívají?

K sluchátkům patří aplikace Galaxy Wearable, kterou stáhnete v Google Play. Pomocí ní ovládáte pokročilé funkce jako přizpůsobení dotykových gest, aktualizace softwaru nebo detailnější nastavení zvuku. Aplikace podporuje kromě angličtiny také češtinu, slovenštinu, maďarštinu i polštinu.

Jsou Galaxy Buds3 kompatibilní s iOS?

Ano, Samsung sluchátka připojíte také k iOS zařízením. Fungují potom obyčejně jako Bluetooth sluchátka, avšak ochuzená o aplikaci. Chybí proto ve finále řada funkcí jako 360° audio, výběr a tvorba ekvalizéru nebo třeba herní režim.

V krabičce bezdrátových sluchátek Samsung Galaxy Buds3 najdete mimo pecková sluchátka nabíjecí pouzdro s průhledným víkem, dlouhý USB-C napájecí kabel a krátké instrukce.

Galaxy Buds3 pořídíte ve stříbrné nebo bílé variantě.

Technické parametry Samsung Galaxy Buds3

Spolehlivý přenos a dynamický zvuk zajišťuje technologie Bluetooth 5.4 a podporované kodeky AAC, SBC a SSC (Samung Seamless Codec). Za zmínku stojí také krytí IP57, které sluchátka chrání před potem nebo deštěm. Neplatí to ale pro pouzdro.

ParametrHodnota
Typ sluchátekTrue Wireless
Rozměry nabíjecího pouzdra4,87 × 5,89 × 2,44 cm
Celková hmotnost pouzdra se sluchátky55,9 g
KonektivitaBluetooth 5.4
Výdrž baterieAž 6 hod (sluchátka), 30 hod (pouzdro)
Odolnost - stupeň krytíIP57
Podporované kodekyAAC, SBC, SSC
Frekvenční rozsah20-20 000 Hz
CitlivostVýrobce neuvádí
ImpedanceVýrobce neuvádí
MikrofonAno
Pokud chcete získat přehled a být si svým výběrem jistí, přečtěte si náš článek o tom, jak vybrat bezdrátová sluchátka, nebo nahlédněte do jednotlivých recenzí. 

Svéhlavý design sluchátek

Proti předchozím Buds2, která se ztratila v uších, jsou sluchátka k nepoznání. Pecky s matným finišem totiž dostaly pětihranou nožičku a stejně matné pouzdro ozdobilo průhledné víko. Spodek každého sluchátka navíc značí barevný proužek, který napomůže rozlišení stran a umístění do stejně vyznačených jamek v pouzdře.

Sluchátka jsou v uších zanedbatelně lehká, stejně tak pouzdro o hmotnosti 46,5 gramů, které mimoděk postavíte třeba na stůl. Také otevírání pouzdra se mi osvědčilo, pohodlně na to stačí jediná ruka, podobně jako u AirPods Pro 2. Co se praktičnosti nového designu týká, vkládání hranatých nožiček může být trochu komplikovanější (musíte najít jedinou správnou pozici, v které zapadnou). Nejedná se ale o nic zásadního.

Strany sluchátek rozeznáte podle barevných proužků
Strany sluchátek rozeznáte podle barevných proužků

I když sluchátka v uších díky peckové nátuře navodí vzdušný, lehký pocit, mají tendenci vypadávat. Při jídle nebo zívnutí sluchátka svou pozici vzdávají. Každé ucho je každopádně jiné a sluchátka si je zkrátka třeba vyzkoušet. Z mé zkušenosti šlo o neustálé povolování a poté upravování pozice pecek (zvláštně, zejména jedné), čímž se stalo nošení spíše otravným a nepříjemným. V mém okolí se používání dočkalo podobných reakcí – jedno sluchátek obzvlášť vypadávalo, ale našli se i ti, kterým Buds3 do uší krásně zapadla.

Dotykové ovládání sluchátek Galaxy Buds3

Sluchátka disponují dotykovými plochami, kterými s pomocí pár gest zvuk řídíte. Ovládání je velmi intuitivní a odezva okamžitá, gesta doprovází tlumený tón.

Z obou sluchátek spravujete hlasitost, chod skladeb a nakonec také režim aktivního potlačení hluku (ANC). V aplikaci můžete na každém sluchátku jednotlivě zvolit místo aktivace ANC režimu spuštění hlasového asistenta Bixby, aplikaci Mindfulness, Spotify nebo Tlumočníka. Sama jsem si na jednom sluchátku nechala jako výchozí ANC režim a na druhém nastavila Spotify.

Používání sluchátek je tak ve výsledku snadné a plynulé. Pouze gesto stisknutí by pro někoho mohlo být ze začátku nepříjemné, protože se zároveň prsty dotýkáte tváře. Já si ale brzy zvykla. Sluchátka navíc nikdy nereagovala při pouhém zavadění a celkově jsem proto byla spokojenější než třeba u jinak zdařilých JBL Live Beam 3, dokonce také než u AirPods Pro 2.

Nejvíce mě uchvátilo pokročilé hlasové ovládání
Nejvíce mě uchvátilo pokročilé hlasové ovládání

Nejenže jsou Buds3 schopna aktivovat hlasového asistenta Bixby, kterým sluchátkům velíte. Můžete mluvit rovnou, bez jakéhokoliv dotyku nebo zvolání Hey Bixby. Stačí jen říct ,,Previous song” nebo třeba ,,Volume up” a Galaxy pecky okamžitě reagují (povolíte v aplikaci). Ani v hlučnějším prostředí jsem nenarazila na problém.

Spolehlivě sluchátka fungují také při hovorech. Jedním stisknutím hovor zvednete i položíte, stisknutím a delším podržením odmítnete. Příkazy ,,Answer call” a ,,Reject call” sluchátka bez problémů plní také.

Aplikace nezbytná k úplnému zážitku

Přestože jsou Samsung Galaxy Buds3 kompatibilní také s iOS zařízeními, ztrácí u nich možnosti aplikace Galaxy Wearable. Mezi ty patří např.:

  • 360° audio,
  • výběr ekvalizéru včetně možnosti vytvořit si vlastní,
  • přizpůsobení dotykových gest (gesta můžete např. pro ovládání hovorů vypnout),
  • povolení funkcí jako čtení notifikací nahlas nebo pozastavení zvuku při vyjmutí jednoho sluchátka,
  • připomenutí protažení krku
  • nebo herní režim (který zajistí nízkou latenci).

Vybraný ekvalizér si sluchátka zachovají. Takže při poslouchání z notebooku, kde Galaxy Wearable staženou nemáte, sluchátka hrají podle naposledy zvoleného ekvalizéru v aplikaci. Akorát nemůžete vyvážení současně upravovat, tak jako to jde např. u JBL Live Beam 3 nebo Flex 3. Ta totiž mají na pouzdře dotykový displej s nastavením.

Celkový pocit zajisté povznáší třeba právě 360° audio, které navodí bohatou atmosféru rozlehlého prostorového zvuku. Poslouchání písniček se pod jeho vlivem stává mocnější, a přináší tak pestrý zážitek z hudby. V aplikaci můžete spolu s ním aktivovat sledování hlavy tak, aby se zvuk linul ze směru zdroje a vy při sledování videa měli pocit, že mluvící sedí přímo naproti vám.

Součástí aplikace je v neposlední řadě diagnostika funkcí, v rámci které např. zkontrolujete detekci sluchátek v uších. Nechybí funkce Najít, která se bude hodit v případě, že sluchátka ztratíte z dohledu.

Kde koupit Samsung Galaxy Buds3
Samsung Galaxy Buds3
Hodnocení
3.8/5

Ve srovnání s AirPods Pro 2 sluchátka obohacuje zejména dostupnost ekvalizérů. Ještě bohatší paletu funkcí pak nabídnou např. JBL Live Beam 3.

Unikátním prvkem Buds3 je integrovaná funkce Tlumočník (nepodporují ji ale všechna Samsung zařízení). Stačí mít v chytrém telefonu nainstalovaný Google Překladač a v aplikaci Galaxy Wearable vybrat jako výchozí ke gestu “stažení a podržení” aplikaci Tlumočník. V Překladači si jednotlivé jazyky stáhnete.

Když někdo začne mluvit v daném jazyce, telefon rozpozná řeč, přeloží ji a přeložený text přehraje přímo do sluchátek. Zároveň můžete mluvit vy, přeložený text se zobrazí na displeji telefonu nebo je přehrajete nahlas pro druhou osobu. Při mém testování měla funkce své mouchy, delší prodlevu nebo vynechání slov, ale smysl věty přenést dokázala.

Bezproblémová konektivita

Prvotní spárování je jednoduché a okamžité, stačí dlouze podržet tlačítko na spodní straně pouzdra. Poté už se pokaždé sluchátka k zařízení připojí automaticky. Pokud byste sluchátka používali s iPhonem, připojit je musíte pokaždé manuálně, plus spárování s MacBookem není dostatečně stabilní (zvuk má tendenci náhodně vypadávat).

Předpokládám ale, že si Buds3 koupí ti, co chtějí vytěžit ze sluchátek maximum – tedy Samsung uživatelé. Ty navíc čeká funkce automatického přepínání, která přispěje k plynulému přechodu mezi Samsung zařízeními. V praxi, sluchátka připojíte k tabletu, kde se koukáte na film, ale také k mobilu. V momentě, kdy vám někdo zavolá, sluchátka automaticky přepojí zvuk právě k hovoru.

Ani na větší vzdálenost spojení nedělá problém. V klidu tak můžete zaběhnout jenom se sluchátky dolů zpatra pro poštu nebo nerušeně uklízet po celé délce bytu.

Se Samsung zařízeními fungují sluchátka nejlépe
Se Samsung zařízeními fungují sluchátka nejlépe

Výdrž sluchátek potvrzuje slíbené hodnoty

Samsung Galaxy Buds3 nabídnou až 6 hodin poslechu, se zapnutým tlumením hluku (ANC) 5 hodin. Pouzdro pak dodá sluchátkům dalších 30 hodin výdrže (se zapnutým ANC 24 hodin). Sluchátka jsou tak docela snadno srovnatelná s AirPods Pro 2. Pokud hledáte pecky s opravdu slušnou výdrží, rozhodně vás neurazí JBL Live Flex 3. Jejich maximální výdrž se šplhá až na 50 hodin společně s pouzdrem.

Během mého testu sluchátka překonala 6 hodin výdrže o další půlhodinu. Se zapnutým režimem ANC se Buds3 držela stanovených 5 hodin, ale ani o kapku méně. Vzhledem k tomu, že se stav baterie odráží zejména od individuálního používání, nemůžu výsledek bezpečně zobecnit. Okolo 5 hodin vám ale sluchátka odehrají. Pouzdro pak dokáže dobít sluchátka ještě nejméně třikrát.

Nabití pouzdra zabere zhruba hodinu a čtvrt. Pouzdro je možné dobít přidaným napájecím kabelem USB-C, ale taky bezdrátově. K tomu poslouží buď bezdrátová Qi nabíječka anebo také mobil Samsung Galaxy, respektive model, který podporuje funkci PowerShare (sdílení napájení).

Přesný stav baterie jednotlivých sluchátek i pouzdra najdete v aplikaci (lze přidat také na domovskou stránku telefonu). Kromě toho vás na svůj stav baterie upozorní pouzdro barevným světlem. Zelená značí 60 % a více, žlutá 30 % a více, stálá červená 10 % a více, problikávající červená posledních 9 %.

Líbivý zvuk Samsung Galaxy Buds3

Samsung slibuje nepřekonatelný dojem dynamického zvuku Hi-Fi kvality, a to díky 11mm měničům a 24bitovému kodeku Samsung Seamless Codec (SSC). Kodek je ovšem dostupný jen pro určité řady (např. Galaxy S23, Z Fold5 nebo Z Flip5), starší modely jsou mimo hru. V doprovodu s ním jsou proto podporované také kodeky AAC a SBC. Sama jsem měla možnost vyzkoušet telefon s podporovaným kodekem SSC, avšak na pouhé poslechnutí se mi rozdíl od jiných kodeků nezdál nijak extrémní. Zvuk byl v každém případě plný a pohlcující.

Co se týče vyvážení zvuku, při detailnějším zkoumání jsem přeci jen zachytila obecně dominantnější pozici basu. Všimnete si jí hlavně při mluveném slově, při písničkách jsem přílišný kontrast nezaznamenala. Přesto není problém vyvážit zvuk podle svého, stačí si v aplikaci vybrat z pestré nabídky již přednastavených ekvalizérů nebo si nakombinovat svůj vlastní. Nezáleží potom na tom, zda vyznáváte vysoké tóny popových zpěvaček nebo se vyžíváte spíše v basových linkách hard rocku. Vyhrát si můžete se zvukem dle své libosti.

Při poslouchání písniček jsem pravidelně nechávala zapnutý efekt 360° audia, aby mě hudba zcela vtáhla do sebe.

Režim aktivního potlačení hluku je spíše slabší

Režim ANC (Active Noise Cancelling) zapnete gestem stažení a podržení. Pokud si tedy v aplikaci nenahradíte funkci (třeba jen na jednom sluchátku) jinou. Z aplikace pak můžete přenést ovládání režimu ANC na domovskou obrazovku telefonu, což vám používání usnadní. Při přepínání vám však sluchátka nedají vědět jinak než tlumeným zvukem, což může být trochu matoucí.

Jak už to tak u peckových sluchátek bývá, efekt pasivního ani aktivního tlumení okolních ruchů není příliš razantní. Rozdíl při zapnutí ANC sice znatelný je, ale na cestě hlučným autobusem vás nespasí. Špuntový model Galaxy Buds3 PRO si tak zajisté povede lépe. Verze PRO navíc disponuje funkcí adaptivního tlumení ruchu a ambientním režimem, které pecková Buds3 nemají.

Slušný mikrofon sluchátek

Integrované mikrofony mě velmi mile překvapily. Při telefonování se hlas přenášel bez potíží, víceméně čistý a srozumitelný. Lidé na druhé straně neměli při mém testování žádné výtky, a proto se nebojím sluchátka k telefonátům, pracovním meetingům, případně gamingu doporučit.

V hlučnějším prostředí se očekávatelně kvalita přenosu horší. Pro co nejlepší výsledek je tedy třeba telefonovat na klidném místě.

Závěr –⁠ komu bych sluchátka Samsung Galaxy Buds3 doporučila?

Bezdrátová Samsung Galaxy Buds3 si najdou své příznivce, ale určitě neobstojí před každým.

Pecková sluchátka jsou v uších napatrně lehká a vzdušná. Dotykové ovládání je spolehlivé a brzy přirozené, čemuž ve finále hranaté nožičky přispívají. Vypíchnout musím bravurné ovládání hlasem a chytrá gesta, která např. ihned spustí aplikaci Spotify. Ostatně tak už chválím aplikaci Galaxy Wearable, v rámci které spustíte prostorový efekt 360° audia nebo si vytvoříte vlastní ekvalizér.

Kde koupit Samsung Galaxy Buds3
Samsung Galaxy Buds3
Hodnocení
3.8/5

Sluchátka Buds3 se ostatně pyšní plným zvukem. S krytím IP57 se navíc chrání proti potu, dešti i prachu. Zaběhat si s nimi bych ale nedoporučila, protože pevně v uších nevydrží. Pro neustálé povolování a upravování se pak pro mnohé stane nošení nepříjemné. A i když některým sluchátka sednou dobře, prudkým pohybům Buds3 neodolají.

Na druhou stranu, sluchátka klidně využijete při telefonátech, a to díky slušnému mikrofonu. Také výdrž baterie si drží obstojnou pozici a v rámci Samsung ekosystému konektivita nedělá nejmenší problém.

Recenze: bezdrátová sluchátka Samsung Galaxy Buds3
  • Kvalita zvuku
  • Kvalita zpracování
  • Baterie
  • Ovládání a funkce
  • Poměr cena/výkon
  • Využití na cesty
  • Využití na sport
  • Využití do kanceláře/na telefonování
  • Využití na gaming
  • Univerzální každodenní využití
3.8

Lehká a chytrá, ale v uších příliš nedrží

Pecková sluchátka Samsung Galaxy Buds3 si vás získají svým dynamickým, plným zvukem Hi-Fi kvality. V šikovné aplikaci Galaxy Wearable jej navíc snadno upravíte pomocí ekvalizéru nebo obohatíte efektem 360° audia. Bluetooth sluchátka se pyšní lehkým provedením a velmi intuitivním ovládáním. Kde však mají Buds3 své mezery? Obhájí si svou cenu?

Klady

  • Solidní kvalita zvuku
  • Lehká
  • Intuitivní dotykové ovládání 
  • Přehledná aplikace
  • Ekvalizér
  • Šikovné hlasové ovládání
  • Prostorové audio

Zápory

  • Vyšší cena
  • Konstrukce nesedne každému
  • Pokročilé funkce exkluzivní pro Samsung
Tento článek byl zpracován autorem na základě reálné zkušenosti s produktem. Hodnocení může být ovlivněno subjektivními dojmy autora. 
Autor: Ilona Dočekalová
Autor: Ilona Dočekalová
Psaní a zkoušení nových věcí mě naplňuje, zejména když mohu svoje zkušenosti předat dál. Mou velkou vášní je hudba a tanec. Ráda zajdu do posilovny nebo na dlouhou procházku do přírody. Sluchátka, chytré hodinky, sporttestery nebo fitness náramek jsou proto mými věrnými společníky.
Jak se vám líbil tento článek?
5/5 - (3 hodnocení)
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související recenze

Recenze: bezdrátová sluchátka Samsung Galaxy Buds3
Samsung Galaxy Buds3
Hodnocení: 3.8/5
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram