ITmix.cz logo

Recenze: Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket

Silné stránky
  • Dlouhá výdrž baterie
  • Poutko pro zavěšení
  • Mikrofon pro telefonování
  • Kompaktní rozměry
  • Možnost propojení dvou stejných reproduktorů
  • Příznivá cena
Slabé stránky
  • Nepodporuje žádnou mobilní aplikaci
  • Mírně utlumené středy a výšky

Xiaomi Sound Pocket je povedený Bluetooth reproduktor s velmi příznivou cenovkou, který má rozhodně co nabídnout. Vejde se do dlaně a díky poutku jej lze snadno zavěsit. Potěší také dlouhá výdrž baterie dosahující až 10 hodin a možnost telefonování. Dva totožné reproduktory lze rovněž spárovat pomocí technologie True Wireless Stereo a dosáhnout tak prostorového zvuku. Jak si vedl během mého testu?

Nejčastější otázky a odpovědi

Pro koho je reproduktor Xiaomi Sound Pocket vhodný?

Vzhledem ke svým kompaktním rozměrům a nízké váze se skvěle hodí na cestování, pikniky v přírodě i turistiku. Poslouží stejně tak k domácímu poslechu.

Pracuje Xiaomi Sound Pocket s nějakou aplikací?

Ne, Xiaomi Sound Pocket žádnou doplňkovou aplikaci s širší nabídkou funkcí nenabízí.

Lze reproduktor využívat i pro telefonování?

Ano. Xiaomi Sound Pocket disponuje mikrofonem a lze jej používat pro telefonování.

Obsah balení a technické parametry

Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket se prodává v poměrně malé krabičce, uvnitř které kromě samotného zařízení najdete napájecí kabel s USB-C konektorem a nezbytnou dokumentaci.

ParametrHodnota
VyužitíPřenosný reproduktor
Rozměry a hmotnost9,1 cm × 7,4 cm × 4,2 cm, 200 g
Bluetooth technologie a konektivitaBluetooth 5.4
BaterieAž 10 hod
Odolnost – stupeň krytíIP67
Počet reproduktorů1 reproduktor
Výkon5 W
CitlivostVýrobce neuvádí
Frekvenční rozsah100-20 000 Hz
ImpedanceVýrobce neuvádí

Kapesní provedení, perfektní na cesty

Jak napovídá samotný název, Xiaomi Sound Pocket se řadí k opravdu kompaktním reproduktorům. Pohodlně se vejde do dlaně a díky nízké hmotnosti nebude znamenat velkou zátěž navíc, což například během turistiky jistě oceníte. Samotný design pak velmi připomíná konkurenční JBL GO 4.

Hrany reproduktoru jsou zaoblené. Na zadní straně najdete čtyři pogumované proužky, které zároveň zaujímají roli nožiček. Díky nim lze zařízení snadno položit třeba na stůl, kde poměrně pevně drží. Když o zařízení omylem zavadíte, jen tak nespadne.

V horní části se nachází výrazný oranžový gumový proužek s poutkem pro zavěšení reproduktoru (třeba na větev stromu při pikniku). Podobné poutko najdete také u JBL GO 4, oproti tomu konkurenční Clip 5 přichází rovnou s celým klipem pro připnutí například k batohu. Za krytkou se dále ukrývá napájecí konektor, který je tak chráněn před prachem a dalšími nečistotami.

Tlačítka jsou umístěna na bocích reproduktoru. Jedna sada zahrnuje možnosti pro přepínání skladeb a úpravu hlasitosti. Druhá sekce pak patří on/off tlačítku a možnosti spuštění režimu párování.

Nechybí také LED dioda informující o tom, zda je reproduktor k nějakému zařízení připojen, či nikoliv. Případně zda se nabíjí, nebo je již nabíjení ukončeno. Jelikož ale reproduktor nemá žádnou doplňkovou aplikaci, bohužel se nikde nedozvíte, kolik procent baterie ještě zbývá. Tato funkce je za mě povedená u reproduktorů JBL.

Provedení reproduktoru celkově hodnotím jako kvalitní. I přes nízkou cenovku působí velmi bytelně a odolně. Jednotlivá tlačítka se pohodlně mačkají a přítomnost poutka jistě mnohdy oceníte.

Spárování je hotové raz dva

Xiaomi Sound Pocket můžete spárovat se svým mobilním telefonem prostřednictvím Bluetooth ve verzi 5.4. Po prvním zapnutí reproduktoru se mi automaticky nespustil režim párování, takže jsem jej musela aktivovat ručně příslušným tlačítkem s motivem Bluetooth. Následně jen stačilo vybrat reproduktor ze seznamu dostupných zařízení v mobilním telefonu a příští připojení již proběhlo automaticky. Jinak ale žádný zádrhel nenastal.

Připojení bylo během mého testování stabilní a neměla jsem s ním potíže. V menším rodinném domě docházelo k výpadku připojení až v momentě, kdy obě zařízení dělilo patro a několik dveří, což je zcela pochopitelné. Venku jsem reproduktor testovala během práce na zahradě, kdy jsem si mobilní telefon nechala uvnitř domu za prosklenými dveřmi. V tomto případě připojení nevypadlo a nic mi tedy nebránilo v poslechu.

Na jedno nabití vydrží až 10 hodin

Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket disponuje baterií s kapacitou 1 000 mAh, jejíž zásluhou vám nabídne až 10hodinový poslech na jedno nabití.

Během mého testování jsem reproduktor při domácím poslechu používala se zhruba 30% hlasitostí a na 10 hodin jsem se bez problémů dostala.

Z hlediska výdrže baterie se na poli cestovních reproduktorů jedná o takovou zlatou střední cestu. Dražší JBL GO 4 nabídne maximálně 9 hodin, výkonnější JBL Clip 5 až 15 hodin.

Kde koupit Xiaomi Sound Pocket
Xiaomi Sound Pocket
Hodnocení
4.2/5

K nabíjení využijete přiložený napájecí kabel s USB-C konektorem. Z 0 na 100 % jsem se přitom dostala zhruba za 3 hodiny.

Nabíjení zabere zhruba 3 hodiny
Nabíjení zabere zhruba 3 hodiny

Odolný vůči prachu i vodě

Xiaomi Sound Pocket je podobně jako konkurenční cestovní reproduktory odolný vůči vodě a prachu dle parametru IP67. Znamená to, že je plně prachotěsný a zvládne také dočasné ponoření pod vodu v hloubce do 1 metru po dobu 3 minut. Díky tomu jej můžete bez problémů vzít s sebou na výlet do přírody, na piknik nebo si třeba užít poslech během práce na zahradě. Na ponoření do bazénu ale samozřejmě určen není.

Na své rozměry zaujme slušným výkonem

Xiaomi Sound Pocket nabízí výkon 5 W a frekvenční rozsah 100 až 20 000 Hz.

Pokud Xiaomi Sound Pocket srovnám s konkurenčním JBL GO 4, přišel mi zvuk o malinko vyváženější právě u zmíněného JBL modelu. Xiaomi Sound Pocket se pyšní výraznými basy, nicméně středy a výšky zní trochu přidušeně, což negativně ovlivňuje celkový zážitek. Na druhou stranu je jeho cena poloviční a nenároční uživatelé z něj stále mohou být nadšení. Na rozdíl od JBL reproduktorů se také nedočkáte žádné aplikace, v níž by se například nacházel ekvalizér pro úpravu basů, středů a výšek.

Xiaomi Sound Pocket jsem otestovala také při poslechu podcastu během úklidu. K tomuto účelu posloužil skvěle a mluvené slovo bylo jasně zřetelné.

I když se jedná o kompaktní zařízení, můžete z něj vytěžit poměrně slušnou maximální hlasitost, při níž vás sousedi nebudou mít dvakrát v lásce. Já jsem při domácím poslechu nejčastěji volila nastavení na zhruba 30 %, při 50 % jsme se již s druhou osobou museli překřikovat. Na druhou stranu venku v rušnějším prostředí samozřejmě oceníte i vyšší hlasitost. Osobně pro mě byla při procházce přírodou dostačující 50% hlasitost, ale volba je samozřejmě subjektivní.

Xiaomi Sound Pocket podporuje propojení dvou stejných reproduktorů prostřednictvím technologie True Wireless Stereo. Tímto způsobem lze docílit efektu prostorového zvuku, což může přijít vhod třeba během večírku s přáteli.

Využijete jej i k telefonování

Konkurenční výhodou v porovnání s JBL GO 4 nebo JBL Clip 5 je přítomnost mikrofonu. Vzhledem k tomu můžete s reproduktorem telefonovat. Co se týče kvality hovoru, není jí co vytknout. Pomocí reproduktoru jsem vyřídila telefonát s kurýrem, domluvili jsme se bez problémů a zvuk byl příjemně čistý.

Závěr – komu bych Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket doporučila?

Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket bych doporučila těm, kteří hledají cenově dostupné zařízení pro poslech doma, na cestách i v přírodě. Reproduktor zaujme kompaktními rozměry a nízkou váhou, díky čemuž se vejde i do kapsy bundy nebo batohu. Pomocí poutka jej lze také jednoduše zavěsit.

Předností je také slušná výdrž na jedno nabití, která dosahuje až 10 hodin. Reproduktor dále potěší přítomností mikrofonu, díky kterému lze jenom s reproduktorem snadno vyřizovat hovory. Kromě toho podporuje technologii True Wireless Stereo a umožňuje propojení dvou totožných reproduktorů a vytvoření prostorového zvuku.

Z nevýhod zmíním ne tak ostré středy a výšky, které jsou utlumeny silnějšími basy. Vzhledem k tomu hodnotím zvukový zážitek o něco hůře než u JBL GO 4. Nenapomáhá tomu ani fakt, že reproduktor nepodporuje žádnou mobilní aplikaci pro nastavení ekvalizérů. Když se ale opět vrátím k velmi příznivé ceně, jedná se o šikovné zařízení pro nenáročné posluchače.

Recenze: Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket
  • Kvalita zvuku
  • Kvalita zpracování
  • Baterie
  • Ovládání a funkce
  • Poměr cena/výkon
4.2

Přenosný reproduktor s velmi nízkou cenovkou

Xiaomi Sound Pocket je povedený Bluetooth reproduktor s velmi příznivou cenovkou, který má rozhodně co nabídnout. Vejde se do dlaně a díky poutku jej lze snadno zavěsit. Potěší také dlouhá výdrž baterie dosahující až 10 hodin a možnost telefonování. Dva totožné reproduktory lze rovněž spárovat pomocí technologie True Wireless Stereo a dosáhnout tak prostorového zvuku. Jak si vedl během mého testu?

Klady

  • Dlouhá výdrž baterie
  • Poutko pro zavěšení
  • Mikrofon pro telefonování
  • Kompaktní rozměry
  • Možnost propojení dvou stejných reproduktorů
  • Příznivá cena

Zápory

  • Nepodporuje žádnou mobilní aplikaci
  • Mírně utlumené středy a výšky
Tento článek byl zpracován autorem na základě reálné zkušenosti s produktem. Hodnocení může být ovlivněno subjektivními dojmy autora. 
Autor: Hana Smětáková
Autor: Hana Smětáková
Sport a zdravý životní styl mě provází prakticky po celý život. Jelikož se řadím mezi příznivce moderních technologií, na webu ITmix se často věnuji recenzím fitness náramků a chytrých hodinek, které jsou v mém aktivním životě nepostradatelným pomocníkem. Kromě sportu je mým velkým koníčkem také cestování a poznávání nových míst.
Jak se vám líbil tento článek?
Vaše hodnocení
Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Související recenze

Recenze: Bluetooth reproduktor Xiaomi Sound Pocket
Xiaomi Sound Pocket
Hodnocení: 4.2/5
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram